Съхранявайте повече и спестявайте повече със совалките от Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Europe пуска нови совалкови решения на европейския пазар. Автоматизираните палетоносачи Toyota Radioshuttle и Toyota Autoshuttle се движат в специализирани стелажни конструкции на Toyota с висока скорост, безопасно и без да повреждат стоките. Тези системи за съхранение с висока плътност могат да използват до 80% от всеки склад, увеличавайки пространството за съхранение и подобрявайки производителността.

С присъединяването на Autoshuttle към семейството на совалки, предложението за съхранение без пътеки от Toyota се разширява. Совалката съхранява и извлича палетизирани стоки до 1500 кг по бърз, безопасен и ефективен начин. Наскоро подобрената Toyota Radioshuttle може да премести до 1800 кг и се предлага със системата за управление на автопарка на Toyota и литиево-йонни батерии с продължителност над 16 часа. И двете совалки ще повишат производителността и икономическата ефективност, особено в скъпи среди като хладилни складове.

Совалките ще спестят време и разходи, тъй като водачите ще отделят по-малко време за товаро-разтоварване на палети и машините могат да се използват по-ефективно. Това също е гъвкава система, съвместима с работния процес FIFO и LIFO, идеална за запълване на неизползвано пространство над транспортния отсек или създаване на буферно хранилище над тунел за комисиониране.