По-умно товаро-разтоварване с лийн автоматизирани машини от Toyota

Toyota Material Handling представя нова и разширена гама от автоматизирани складове на европейския пазар. Тази автоматизирана гама поддържа лийн подхода на Toyota и е проектирана да автоматизира повтарящите се процеси, свързани товаро-разтоварването на палети. Тя предлага ново измерение на производителността, като предоставя решения с поетапен подход или цялостно преобразуване на системата. Новата гама Autopilot включва електрически палетни колички (LAE250), стакери (SAE160), ричтраци (RAE160-250), противовесни стакери (OAE120CB) и тежкотоварни влекачи (TAE500), обхващащи всички често срещани приложения: транспортиране на палети, блоково подреждане, съхранение и теглене на високо ниво.

Автоматизацията оптимизира потока от стоки, като същевременно намалява щетите, времето и разходите. Работниците стават на разположение да се справят с по-сложни задачи, вместо с повтарящи се процеси. Автоматизираното товаро-разтоварване на палети също изисква по-малко поддръжка и енергия и допринася за производителността и безопасността, постигайки възвръщаемост на инвестициите в рамките на обикновено 2 години.

 

Прецизна навигация

Машините с автопилот от Toyota поддържат две много точни и адаптивни навигационни технологии: рефлектор или естествена навигация, или са комбинирани като двойна навигация. Последното позволява на машините да превключват между използване на рефлектори за една област и използване на складовата среда като отправна точка за друга област от оформлението.

RAE reach truck autopilot Toyota

 

Безопасно и точно товаро-разтоварване на палети

Автопилотите са програмирани да изпълняват всички задачи безопасно и да работят заедно с ръчни оператори. Вградените скенери за безопасност и устройства за откриване на препятствия предотвратяват сблъсъци, като реагират съответно на препятствия, пресичащи пътя на машините. Сензорите за натоварване и зрителните камери допълнително осигуряват точна и безопасна работа с товара.

Интелигентна комуникация

Всички машини Autopilot се контролират от мениджъра на поръчки (Order Manager), проектиран вътрешно от Toyota. Този софтуер работи като самостоятелен или като комуникационен слой със системи за управление на складове и производство. Мениджърът следи съхранението на стоки, поръчките, трафика и потока благодарение на интелигентния контрол на автопарка и интеграцията с ERP/WMS.

Toyota automated Staxio

Интелигентно зареждане

Автопилотите могат да бъдат оборудвани с литиево-йонни батерии, които са с до 30% по-енергийно ефективни, като същевременно намаляват емисиите на CO2. С възможността за автоматично зареждане, машините могат да зареждат бързо между задачите, без да е необходим персонал или помещения за зареждане, което ги прави напълно автоматизирани.

Гамата Autopilot се основава на доказани в индустрията складови машини Toyota и се поддържа изцяло от сервизната мрежа на Toyota Material Handling Europe. За да се осигури максимална възвръщаемост на инвестициите, са включени професионални услуги, вариращи от поддръжка на системата до промяна на обработката на заявки до превантивна поддръжка на системата.

Прецизна навигация

Уникално предимство на машините Autopilot от Toyota е фактът, че навигационната система може да поддържа рефлектор или естествена навигация, но също така и двете. В случай на двойна навигация, една област от оформлението използва средата на склада като отправна точка, докато друга област използва рефлектори, което позволява на Autopilot да превключва безпроблемно между естествена и рефлекторна навигация. Това е възможно благодарение на лазерния скенер, който е идентичен в естествената и двойната навигация, така че рефлекторите могат просто да бъдат добавени към околната среда, за да се преобразуват в двойна навигационна система.

Автоматизирани решения

Автоматизирани решения

Нашата гама от автоматизирани камиони и товароносачи предлага усъвършенствани, гъвкави решения за по-ефективна и рентабилна обработка на стоки.

Прочети повече >

Shadows of a Swarm truck

Бъдещи технологии

Smart Logistics и Logiconomi ви предлагат решения, налични днес и показват нашата визия за бъдещето.

Почетете повече >

Производствена система на Toyota

Ние прилагаме икономично производство към нашата продукция и работим по система за изтегляне, което означава, че произвеждаме само това, което поръчате.

Прочетете повече >

Driver using BT Optio for order picking

Нашата продуктова гама

Разгледайте пълната ни гама мотокари, включително товарни колички, палетни колички и ордър пикър - комисионери.

Прочетете повече >